Poslovna i seksepilna

Ženska odjela su ponovo u trendu, a nosi se dvodjelna kombinacija - pantalone ili uska suknja ispod koljena i sako.

Žensko odjelo proslavio je šezdesetih godina francuski kreator Yves Saint Laurent, nakon čega su njegov izum slijedili i ostali slavni dizajneri.

Kada je Laurent promovisao ženski smoking, američki „Vog" proročki ga je predstavio kao buduću svojevrsnu uniformu žene sa stilom.
Razlog dugotrajne i velike popularnosti ženskog odjela je njegova jednostavnost, koja ga čini vrlo prilagodljivom garderobom. Reč je o odjeći koja u svim prilikama djeluje udobno i seksi. Kreatori i stilisti smatraju da su ženska odjela idealna kombinacija od jutra od mraka. 
 

U trendu je dvodjelna, ali i trodjelna kombinacija pantalona ili uske suknje nekoliko centimetra ispod koljena i sakoa. Odlikuje ih primjesa muškog stila i oštar kroj, koji ženama daje glamurozan izgled. Krojevi pantalona su uski (cigaret ) ili ekstremno široki. Širi modeli podsećaju na muške, ali imaju visok struk. Trend ženskih odjela idealan je za dame čiji posao zahtjeva strogo poslovnu odjeću. Strogi poslovni komplet ublažite atraktivnom obućom ili nakitom.


 











Dok neki smatraju da elegantno odjelo može da nosi baš svaka žena bez obzira na figuru i godine, pojedini stilisti su zahtevniji i smatraju da usko krojeno odjelo zahtijeva savršeno tijelo. Oni najstroži upozoravaju kako nije sasvim tačno ni to da crna boja odjela izdužuje figuru i zbog toga treba biti oprezan.

 

Elegantno odjelo s dubokim izrezom deluje izazovno, ali zahteva lijep i njegovan dekolte. Za one koji ipak ne vole toliko formalnu garderobu idealna su pamučna bijela odjela ili ona u safari stilu koja će odgovarati osobama mladalačkog duha.


Mili S.

Objavi komentar

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates