Izbor savršene vjenčanice

Svaka žena mašta o savršenoj vjenčanici, međutim  uz toliko različitih stilova i krojeva, izbor prave vjenčanice može predstavljati pravi izazov. Za vas smo pripremili par savjeta kako bi vam olakšali put do idealnog izbora.

Savjeti:    

-Važno je odlučiti da li ćete vjenčanicu kupiti, iznajmiti ili ćete je šiti. Bez obzira za što se odlučili važno je krenuti na vrijeme.
-Počnite gledati vjenčanice što je prije moguće, nemojte da vas hvata panika hoće li vjenčanica biti spremna na vrijeme ili ne.

Na raspolaganju su vam brojni časopisi, internetske stranice posvećene vjenčanjima i pripremama za vjenčanje pomoću kojih se možete odlučiti koji stil haljine želite. Vodite računa da kroj i dizajn vjenčanice bude odraz vaše osobnosti i da se savršeno uklapa u cijelu sliku vjenčanja.




 -Jedna od bitnijih stvari a na koje se naročito ne obraća pažnja je izbor materijala za vjenčanice. Jer ako se pojačano znojite, ako vam je koža sklona, alergijskim reakcijama, u to slučaju izbjegavajte čipku, perje i materijale od umjetnih vlakana. Ako se udajete u toplijim mjesecima odaberite prirodne prozračne materijale u kojima vam neće izbijati znojne mrlje, a ako je vjenčanje pak u zimskom periodu izaberite materijale u kojima se nećete smrznuti.

-Za izbor savršene vjenčanice konsultujte sa bliskom prijateljicom, ili članom porodice čijem mišljenju vjerujete i čije mišljenje poštujete. Među previše ljudi dobit ćete isuviše različitih mišljenja što vas može zbuniti i, u krajnjoj mjeri, čak i frustrirati.
-Obavezno zakažite zadnju probu 2-3 dana prije vjenčanja, jer može se desiti da ste dobili ili izgubili par kilograma u proteklom periodu.


Pronaći savršenu vjenčanicu je vjerojatno najvažnija stvar za svaku mladu. Nažalost, traženje iste zna biti vrlo teško i ponekad frustrirajuće. Često mladenke ne znaju koji tip haljine bi bio najbolji i kako ga odabrati. Da biste pronašli savršenu vjenčanicu koja vam najbolje stoji, bitno je odrediti vaš oblik figure odnosno tijela. Dakle, kada izabrete vjenčanicu ona mora jednostavno u vama kliknuti, ona mora biti odraz vašeg stila, vaših želja, mora biti model koji pristaje vašem stilu građe.

Vjenčanice prema figuri vaše građe:

-Najatraktivnija forma vjenčanice je forma sirene koja savršeno ističe žensko telo, a istovremeno zahteva da žena izgleda savršeno.


-Za djevojke sa širim kukovima preporučujemo venčanicu A kroja sa korsetom koji prijanja uz struk.

-Suprotno tome, A kroj sa korsetom bez struka, vjenčanica koja se lagano širi u blizini prirodne linije struka suziće gotovo svaku figuru. Pogodna je za trudnice i puniji stas.


-Vjenčanice sa naborima u gornjem delu korseta uvećavaju grudi.


-Vjenčane haljine za bal, klasičan elegantni stil venčanice, sa korsetom koji prijanja uz telo i slojevitom suknjom od tila ili organdina, spadaju u stil vjenčanica koji odgovara devojkama sa tankim strukom.


-Uske ravne venčanice sa golim leđima koje više podsjećaju na koktel haljine odgovaraju visokim i vitkim devojkama.

 


















Boje vjenčanica:
U današnje vrijeme sve više djevojaka se odlučuje za vjenčanice koje nisu snježno bijele, nego različitih kremastih ili sivkastih boja. 



Naravno, one koje ne žele izgledati poput klasične mlade, odlučuju se za različite druge boje - od crvenih, zlatnih, srebrnih, ružičastih i plavih kombinacija. Bez obzira na koju boju vi izaberete, gledajte da se odgovara vašoj puti. Vaša put u vjenčanici bi trebala izgledati lijepo i zdravo, a ne bljedunjavo, prozirno  ili čak umjetno.

Zapamtite, najvažnije je kako vam stoji vjencanica i da ste vi na kraju zadovoljni s njom. Ne gubite strpljenje prilikom pronalaska idealne vjenčanice za vas, mislite na uživanje i zabavljanje tokom samog traženja. Ipak to ne radimo svaki dan, zato vrijeme ispunite radošću i zabavom da biste uživali u ovom iskustvu.



Mili S.

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates