Najsrećniji dani u životu

Kada bi ste ljude pitali koji im je najsrećniji dan u životu, vjerovatno bi svako odgovorio drugačije, psiholozi tvrde da to zavisi od ličnosti, stavova, ubjeđenja, te životnih prioriteta. Britanski naučnici su sproveli istraživanje i došli do zaključka da je najsrećniji dan u životu za najveći procenat ljudi-dan kada su se vjenčali ili postali roditelji. 


Na listi srećnih dana slijedi diplomiranje, unapređenje, susreti sa starim prijateljima ili članovima porodica koje nisu vidjeli godinama.


Pored najserćnijeg dana u životu naučnicu su takođe proučavali i najsrećnije periode u životu, a rezutlati su pokazali da su najsrećniji devetogodišnjaci i oni koji se bliže 68 rođendanu. To su životni periodi kada imamo najmanje briga, djeci i starijima zabava i opuštanje je na prioritetnim listama. 


Rezultate istraživanja objašnjavamo tako što su djeca  najbezbrižnija kategorija stanovništva, dok su oni u poznim godinama već toliko toga prevalili preko glave da se mnogo manje uzbuđuju odnosno izlađu stresu oko svakodnevnih problema.


Mili S.

Objavi komentar

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates